У банку "Хрещатик" продовжили тимчасову адміністрацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У банку "Хрещатик" продовжили тимчасову адміністрацію

Кредит&Депозит
1067
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продовжив термін тимчасової адміністрації в банку “Хрещатик”, яка раніше мала завершити свою роботу до 5 травня, на один місяць – до 4 червня включно.
Як повідомляється на сайті фонду, на цей же період продовжуються повноваження тимчасового адміністратора банку Ігоря Костенко.
Фонд гарантування ввів тимчасову адміністрацію в банк “Хрещатик” 5 квітня на підставі рішення Національного банку про визнання даної фінансової установи неплатоспроможним. Фонд попередньо оцінював обсяг виплат гарантованих відшкодувань вкладникам банку “Хрещатик” в 2,8 мільярда гривень.
Банк “Хрещатик” працює на ринку України з 1993 року та входить у двадцятку найбільших банків за обсягом активів. Згідно з даними про структуру власності банку, ключовими власниками фінустанови є громадянин України Андрій Іванов з часткою 37%, Київська міськдержадміністрація з часткою 25%, громадянин Австрії Микола Солдатенко із часткою 24%.
При введення в банк тимчасової адміністрації Київміськдержадміністрація заявила, що за фактом банкрутства банку на правах його міноритарного акціонера звернулася в правоохоронні органи та Державну фіскальну службу.
Згодом у правоохоронні органи звернувся і Національний банк, який заявив, що має відомості, що можуть свідчити про організовану злочинну діяльність у банку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас