Курс долара до євро знижується в понеділок, ієна дорожчає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс долара до євро знижується в понеділок, ієна дорожчає

Валюта
550
Курс долара США до євро опускається в понеділок після істотного стрибка за підсумками попередніх торгів.
Пара євро / долар торгується на рівні $ 1,1246 у порівнянні з $ 1,1222 на закриття ринку в п’ятницю, коли американська валюта подорожчала на 0,6%.
Вартість ієни піднімається відносно долара і євро, відновлюючись після максимального за 17 місяців ослаблення американської валюти в п’ятницю.
Увага ринку на цьому тижні направлено на засідання Федеральної резервної системи (ФРС) і Банку Японії.
Трейдери не чекають зміни політики Федрезерву за підсумками засідання 26-27 квітня. Імовірність підйому базової ставки американським ЦБ на червневому засіданні оцінюється ринком в 20%.
Засідання японського Центробанку пройде 27-28 квітня. 23 з 41 експерта, опитаних Bloomberg, очікують від Банку Японії нарощування обсягів стимулювання.
Пара долар / ієна торгується в понеділок на рівні 111,16 ієни проти 111,79 ієни за підсумками попередніх торгів.
У п’ятницю курс ієни до долара впав на 2,1% на інформації про те, що Банк Японії розглядає можливість вжиття заходів для підтримки фінінститутів країни.
Так, джерела Bloomberg повідомили, що японський ЦБ може почати видачу банкам кредитів під негативні процентні ставки. Такий крок, за їхніми словами, може бути прийнятий одночасно з більш істотним зниженням центробанком ставки по депозитах фінкомпаній в ЦБ, що знаходиться в даний час на рівні мінус 0,1% річних.
“Різке ослаблення ієни до долара в п’ятницю було пов’язано з надмірною реакцією трейдерів на повідомлення про можливість кредитування Банком Японії фінкомпаній під негативні ставки, – відзначає аналітик Maquarie Bank в Сінгапурі Гарет Беррі. – Якщо це буде єдиним кроком, який японський ЦБ зробить в четвер, курс долара до ієни знизиться, і продовження зростання не буде “.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас