Мобілізація відкладається: Порошенко заявляє, що цьому сприяло різке збільшення бажаючих служити за контрактом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мобілізація відкладається: Порошенко заявляє, що цьому сприяло різке збільшення бажаючих служити за контрактом

Казна та Політика
3324
Президент України Петро Порошенко повідомив, що різке збільшення бажаючих служити за контрактом у Збройних силах та інших військових формуваннях дозволило відкласти сьому хвилю мобілізації.
“Те, що сьогодні понад 23 тис. українців підписали контракт на службу в ЗСУ та інші силові підрозділи, дало мені можливість не оголошувати сьому хвилю мобілізації. І я роблю все можливе, щоб якщо і буде необхідність це зробити, зробити це якомога пізніше”, – сказав П.Порошенко в інтерв’ю українським телеканалам в неділю ввечері.
Президент нагадав, що в поточному році вдалося суттєво підвищити зарплати військовослужбовцям, що мотивувало багатьох прийти в армію служити за контрактом.
“Четверту хвилю ми компенсували. Як далі буде йти контрактний набір, чи вистачить цього для демобілізації п’ятої хвилі, яка обов’язково відбудеться в обумовлені законом терміни, подивимося”, – сказав президент.
Він додав, що сьогодні вже є перші великі переваги – серед контрактників немає дезертирів, висока мотивація служби, і той факт, що більшість з тих, хто прийшов на контракт – це пройшли службу в АТО досвідчені бійці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас