Банки можуть отримати право трансформуватися в ПрАТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки можуть отримати право трансформуватися в ПрАТ

Кредит&Депозит
732
Національний банк України ініціює надання банкам права трансформуватися в приватні акціонерні товариства (ПрАТ), тоді як в даний час банки можуть існувати тільки у формі публічного акціонерного товариства або кооперативного банку.
Як повідомляється на веб-сайті регулятора, відповідна концепція змін до законодавства затверджена на засіданні правління НБУ 21 квітня.
На думку регулятора, недоцільно вимагати збереження типу публічного акціонерного товариства від банків, які не мають наміру постійно залучати капітал на фондовій біржі.
Як наголошується в повідомленні, при цьому вимоги до корпоративного управління в банках і обсягом розкриття інформації повинні бути збережені незалежно від типу акціонерного товариства.
Крім того, НБУ ініціював розгляд питання про застосування максимально спрощених реєстраційних процедур до банків, які ухвалять рішення змінити тип акціонерного товариства з публічного на приватний.
Концепція передбачає внесення змін до закону «Про банки і банківську діяльність» та Господарського кодексу, а також узгодження деяких норм законів «Про акціонерні товариства» та «Про цінні папери та фондовий ринок» з банківським законодавством.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас