"Київоблгаз" направить на поліпшення обліку газу майже 70% інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київоблгаз" направить на поліпшення обліку газу майже 70% інвестицій

Енергетика
292
НКРЕКП затвердила інвестиційну програму ПАТ “Київоблгаз” на 2016 рік у розмірі 52 млн гривень. Пріоритетом інвестпрограми на цей рік є встановлення газових лічильників населенню, йдеться в повідомленні прес-служби “Київоблгазу”.
Як зазначається, саме на монтаж побутових лічильників газу планується направити понад 36 млн гривень. Нацкомісія затвердила встановлення в Київській області близько однієї тисячі будинкових приладів обліку на 26 млн грн та майже 6 тис. індивідуальних лічильників на суму 10 млн грн.
“Встановлення загальнобудинкових лічильників є рішенням НКРЕКП, яке дозволить налагодити приладовий облік в умовах обмеженого бюджету, – пояснює голова правління ПАТ “Київоблгаз” Володимир Машталирук – середні витрати на 1 абонента при встановленні будинкового лічильника набагато менші, ніж при монтажі квартирних лічильників. Тобто в багатоквартирних будинках з невеликими витратами газу, при наявності у споживачів тільки газових плит, встановлення будинкових приладів обліку є найбільш раціональним”.
На даний момент у Київській області понад 90% споживачів вже мають лічильники газу і можуть самостійно контролювати своє споживання і свої витрати, заявили в прес-службі.
Крім того, інвестпрограмою передбачено спрямувати майже 16 млн гривень на модернізацію об’єктів газотранспортної системи, підвищення рівня надійності та безпеки газопостачання Київської області.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас