Пенсійний фонд накопичив 50 мільярдів боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсійний фонд накопичив 50 мільярдів боргів

Казна та Політика
1303
Пенсійний фонд України заборгував єдиному казначейському рахунку 50 млрд грн.
Про це сказала в Тернополі голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз під час розширеного засідання колегії відомства.
«В даний час заборгованість Пенсійного фонду України перед єдиним казначейським рахунком досягає близько 50 млрд грн. Пенсійний фонд України є дотаційним. Власного ресурсу для виплати пенсій фонду не вистачає. Засоби для виплати щомісячної пенсії досягають в державі близько 21 млрд грн. Так ось, єдиного соціального внеску вистачає на 50-60 відсотків. Решта дотує держава, тому що саме держава взяла на себе повноваження з виплати пенсій », – сказала Слюз.
За її словами, одним з джерел поповнення ресурсів Пенсійного фонду є бюджетна програма, передбачена Законом «Про державний бюджет».
«Мова йде про покриття дефіциту Пенсійного фонду України, але все одно існує «діра». І тут на допомогу приходить єдиний казначейський рахунок. Тобто, коли в Пенсійному фонді виникають тимчасові касові розриви, коли виникає ризик несвоєчасної виплати пенсій, а ми цього допустити не можемо, тоді ми надаємо позики. В цьому році ми таких позик не надавали. А ось в попередні роки вони були », – зазначила керівник відомства.
Говорячи про ситуацію з наповненням єдиного казначейського рахунку, Слюз сказала, що в даний час тут акумульовані 12,3 млрд грн. У минулому році сума на єдиному казначейському рахунку була іншою, були періоди, що враховувалися по 47-49 млрд грн. Але на таку ситуацію впливає багато факторів, і основний з них – події на сході України.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас