Акціонер Альфа-Банку Україна вклав $200 млн в таксі Uber — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акціонер Альфа-Банку Україна вклав $200 млн в таксі Uber

Фондовий ринок
1338
Холдинг LetterOne (L1), одним з акціонерів якого є мільярдер Михайло Фрідман (уродженець Львова, один з акціонерів Альфа-Банку Україна), інвестував $200 млн в сервіс замовлення таксі Uber.
Про це йдеться в повідомленні LetterOne.
“Я дуже задоволений нашим стратегічним партнерством з Uber. В якості інвестора з досвідом в банківській і телекомунікаційній сферах, ритейлі й енергетиці, а також володіє знаннями роботи на розвинених ринках, ми віримо, що менеджмент Uber володіє необхідними знаннями і можливостями побудови успішного технологічного бізнесу “, – прокоментував Фрідман.
У свою чергу, генеральний директор Uber Тревіс Каланік припустив, що досвід L1 допоможе помітно поліпшити даний сервіс.
«Це допоможе нам зробити інфраструктуру міст більш доступною для пасажирів і водіїв”, – заявив він.
В цілому L1 вивчає можливість інвестування $ 2-3 млрд у технологічні проекти на пізніх стадіях в найближчі кілька років. Мета компанії – вкладати кошти в розмірі $ 100-500 млн в один проект.
Як повідомляла CNBC на початку січня 2016 року з посиланням на інформацію джерел, Uber був оцінений в $ 62,5 млрд для нового раунду інвестицій. Поріг входу для інвесторів – $ 250 тис. На початку грудня The Wall Street Journal писав, що Uber залучив $ 2,1 млрд в ході чергового раунду фінансування, причому вся компанія була оцінена в $ 64,6 млрд. У числі інвесторів називали фонд Tiger Global і американську компанію T. Rowe Price Group. Раніше видання повідомило, що в липні 2015 року стартап залучив $ 1 млрд, виходячи з оцінки всієї компанії в $ 51 млрд.
Uber – міжнародна технологічна компанія, яка розробляє мобільні сервіси за викликом автомобілів з персональним водієм. Компанія здійснює свої послуги в 360 містах в 64 країнах світу.
Холдинг LetterOne заснований в 2013 році, має активи під управлінням – $ 25 млрд, інвестує в нафтогазову і телекомунікаційну галузі. Раніше також повідомлялося про інтерес LetterOne інвестувати в Бразилії.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас