Винахідники створили перший підводний дрон для мисливців за скарбами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Винахідники створили перший підводний дрон для мисливців за скарбами

Технології&Авто
555
Дрони вміють прямувати за своїми власниками, заодно знімаючи гарні сюжети, як людина катається на лижах, їздить на велосипеді, бігає чи займається іншою активністю. А якщо ти дайвер і любиш підводну красу, пірнаючи до затонулих кораблів, літаків та інших цікавих об’єктів? Тут квадрокоптер вже не допоможе.
Для цінителів глибин морів, озер і океанів придумали ось таку штуковину. Дрон-підводник iBubble бачить свого господаря під водою, використовуючи ехолот і систему розпізнавання об’єктів. Поки що це лише прототип, серійна версія буде працювати з камерами GoPro Hero 3 або 4. З додаткових опцій відзначимо систему стабілізації, а також кілька потужних ліхтариків на 1000 люмен кожен.
Використовуючи пульт на руці, можна змусити дрон підніматися вище або нижче, а також переміщатися по горизонталі. Пульт працює на дистанції 25 метрів від підводної камери, а максимальна глибина занурення становить 60 метрів. Важить iBubble близько 5 кг.
Використовуючи сонар, дрон буде обходити перешкоди на зразок коралів, а за рахунок системи розпізнавання об’єктів він зможе стежити за людиною, яка пливе, і не відставати від неї. Крім того, працює і ручний режим управління, який допоможе наводитися на ціль, роблячи фото або відео.
Також, використовуючи кабель на 400 метрів і відправити маленький батискаф досліджувати глибини, керуючи ним дистанційно, використовуючи джойстики. А картинку з камер можна побачити, підключивши екран.
Однієї зарядки вистачає на годину роботи, а якщо батарейка сіла, тоді iBubble припливе ближче до свого власника. Ну а якщо акумулятор зовсім помер, дрон сам спливе на поверхню.
На Indiegogo почався збір грошей на цей проект, замовити пристрій можна за $1299, але ціна в роздробі буде вищою — $2200.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас