Україна пройшла перший аудит торгової політики в СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна пройшла перший аудит торгової політики в СОТ

Казна та Політика
136
Україна пройшла перший аудит торгової політики після вступу до Світової організації торгівлі в 2008 році, який проходив 19-21 квітня в Женеві (Швейцарія), повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.
Згідно з повідомленням, українська делегація презентувала досягнення у торговельній політиці, включаючи імплементацію угоди про зону вільної торгівлі з Євросоюзом, а також угод СОТ про державні закупівлі та інтелектуальної власності.
Крім того, торговий представник України Наталія Микольська, яка очолює делегацію, поінформувала членів СОТ про подальші плани уряду в реформуванні торговельного та інвестиційного режимів.
В обговоренні звітів уряду України і секретаріату СОТ взяли участь 26 членів організації, серед яких: США, ЄС, Канада, Швейцарія, Норвегія, Австралія, Японія, Китай, Індія, Нігерія, Аргентина, Бразилія, Мексика, Туреччина, Китай, Сінгапур, Таїланд , Ель Сальвадор, Колумбія, Нова Зеландія, Грузія, Російська Федерація, Молдова, Еквадор, Чорногорія, Гватемала.
Також в Мінекономрозвитку відзначили, що в своїх виступах члени СОТ позитивно оцінили досягнення України в торговельній політиці.
Нагадаємо, Україна на засіданні Ради з торгівлі товарами СОТ висунула вимогу до Росії негайно усунути всі торгові обмеження, включаючи блокування транзиту.
Вимогу України підтримали 8 членів “Великої двадцятки” – Євросоюз, США, Канада, Австралія, Японія, Туреччина, Швейцарія та Південна Корея.
Україна стала членом СОТ 16 травня 2008 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас