Прийнята директива Євросоюзу щодо даних авіапасажирів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прийнята директива Євросоюзу щодо даних авіапасажирів

Світ
291
Рада ЄС з юстиції та внутрішніх справ прийняла в четвер в Люксембурзі директиву щодо використання даних пасажирів авіатранспорту для попередження та виявлення проявів тероризму і великої злочинності, а також для проведення розслідувань, пов’язаних з цими явищами, заявив міністр юстиції Нідерландів Ард ван дер Стюр.
«Ми прийняли сьогодні директиву про дані PNR (Passenger Name Record) про попередженні, виявленні, переслідування у випадках терористичних актів і великої злочинності», – сказав міністр головуючої в ЄС країни на прес-конференції в Брюсселі.
Директива PNR має на меті регламентувати передачу державам-членам ЄС авіаційними компаніями даних на пасажирів міжнародних авіарейсів, а також обробку цих даних компетентними органами. Директива передбачає, що дані PNR можуть використовуватися тільки в цілях боротьби проти тероризму і великої злочинності і для відповідних розслідувань.
Документ не зобов’язує, але надає країнам ЄС можливість збирати дані на пасажирів рейсів усередині Євросоюзу. Кожна держава-член ЄС буде повинна створити підрозділ інформації про пасажирів, яким авіаперевізники будуть направляти дані PNR.
Новий звід правил включає розпорядження про цілі, в яких можуть оброблятися дані на пасажирів (оцінка ризиків, використання з метою розслідування й ін.); обміні даними між державами-членами та з третіми країнами; збереженні даних (спочатку вони будуть зберігатися протягом 6 місяців, потім в закодованому вигляді ще чотири з половиною роки, доступ до даних визначається суворої процедурою); загальні протоколи і формати даних, що використовуються для передачі авіаційними компаніями; гарантії щодо захисту персональних даних.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас