Лікувати українців дозволять підприємцям без медосвіти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лікувати українців дозволять підприємцям без медосвіти

Казна та Політика
1110
Нові ліцензійні умови провадження господарської діяльності з медичної практики та здійснення госпдіяльності банків пуповинної крові, інших тканин і клітин людини вступають в силу в Україні з 22 квітня 2016 року.
Як повідомила на прес-конференції заступник голови комітету з медичного права Асоціації правників України Марина Слободніченко в четвер, нові ліцензійні умови значно спрощують доступ на ринок медпрактики і підвищують її інвестиційну привабливість.
Нові ліцензійні умови, зокрема, передбачають можливість відкриття медичної практики фізичною особою-підприємцем (ФОП) без медичної освіти, але може наймати на роботу фахівців з такою освітою.
Крім того, нові ліцензійні умови врегулюють питання успадкування медичної практики.
Також нові ліцензійні умови врегулюють питання проведення профоглядів, зокрема, в навчальних закладах та на підприємствах, де потрібен постійний контроль стану здоров’я, зокрема, на транспортних підприємствах.
ФОПи зможуть відкривати кабінети для проведення профоглядів на таких підприємствах і в навчальних закладах. Крім того, самі підприємства зможуть відкривати такі кабінети, залучаючи до роботи в них лікарів”, – сказала вона.
За словами генерального директора центру онкології “Кібер Клініка Спіженка” Олега Спіженка, нові ліцензійні умови – це крок до розмежування лікаря і лікувального закладу, що підвищує відповідальність і медиків, і медустанови за здоров’я пацієнтів.
Він також підкреслив, що нові ліцензійні умови будуть сприяти, зокрема, розвитку медичної допомоги в сільській місцевості, коли фізособа-підприємець зможе відкрити в селі медичний кабінет, а прийом будуть вести лікарі, які не будуть постійно проживати в цьому населеному пункті.
Генеральний директор медичної компанії Іlaya Олексій Шершнев зазначив, що при підготовці проекту нових ліцензійних умов МОЗ вперше за багато років зайняв позицію ринку, що в підсумку призведе до розвитку високотехнологічних видів медичної допомоги, зокрема, до розвитку регенеративної медицини.
“Ми очікуємо, що нові ліцензійні умови дадуть поштовх до розвитку приватної медицини і кількість приватних медичних кабінетів зросте. Це зробить медпослуги набагато доступнішими”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас