Швейцарський літак на сонячних батареях Solar Impulse 2 відновить навколосвітню подорож — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарський літак на сонячних батареях Solar Impulse 2 відновить навколосвітню подорож

Технології&Авто
298
Швейцарський експериментальний літак Solar Impulse 2, що працює на сонячній енергії, продовжить у четвер кругосвітню подорож з аеропорту Калаелоа (Гаваї, США), повідомляють французькі ЗМІ з посиланням на організаторів проекту.
Очікується, що після 62-годинного польоту літак приземлиться в Маунтін-В’ю (штат Каліфорнія).
На Гаваях повітряне судно протягом дев’яти місяців проходило ремонт через поломки сонячних батарей, яка сталася після рекордного перельоту через Тихий океан.
Літальний апарат Solar Impulse 2 є збільшеною версією аероплана, який перетнув в минулому році США від узбережжя до узбережжя і поставив кілька рекордів, у тому числі по найдовшому керованому людиною польоту на сонячній енергії – 26 годин.
Новий літак побудований з вуглеводневого волокна і має величезні крила, їх розмах становить 72 м – більше, ніж у Boeing-747-8 (68,5 м). При цьому важить Solar Impulse 2 всього 2,3 тонни, що можна порівняти зі звичайним позашляховиком (вага не завантаженого Boeing-747-8 – 214,5 тонни). Верхня сторона крил покрита сонячними елементами (всього їх близько 17 тис.), які приводять в дію 4 електромотора. Літак розвиває швидкість до 140 км/год.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас