Литовченко може запустити нового 4G-оператора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литовченко може запустити нового 4G-оператора

Технології&Авто
1200
Компанія «Інтелектуальні комунікації», яка надає послуги мобільного зв’язку під брендом Giraffe, змінила власника.
Про це з посиланням на дані Мін’юсту передає РБК-Україна.
Відповідно до реєстру Міністерства юстиції України, власником стільникового оператора ( «Жираф», – ред.) Стала кіпрська Magnilda Holdings Limited, тоді як раніше їм значилася зареєстрована в Мюнхені компанія Beteiligungs Gmbh.
Як повідомляють джерела РБК-Україна, за самою Magnilda Holdings Limited може стояти група людей, в числі яких, зокрема, колишній президент і засновник компанії «Київстар» Ігор Литовченко.
Оператор Giraffe надає послуги зв’язку в стандарті Wimax на частотах в 2,3-2,4 ГГц. Вони включені в перелік діапазонів, на яких в Україні може в майбутньому з’явитися зв’язок 4G.
У лютому поточного року сім телеком-компаній, серед яких і Giraffee, підписали договір з британською Analysys Mason Limited, яка досліджує можливість запуску 4G на різних частотах.
Тендери на 4G планується провести на початку 2018 року.
Зв’язок стандарту 4G (або LTE) (від англ. Fourth generation – четверте покоління) являє собою комплекс перспективних технологій в сфері стільникових телекомунікацій з підвищеними вимогами, що дозволяє передавати дані з «космічної» як на сьогодні швидкістю понад 100 Мбіт / с рухомим і 1 Гбіт / с стаціонарним абонентам.
За останніми даними, кількість абонентів зв’язку 4G в світі перевищила один мільярд.
Найбільшим ринком LTE-зв’язку є Китай з 386 мільйонами абонентів – тільки в четвертому кварталі 2015 приріст склав 84 мільйони громадян КНР. Другий за величиною ринок – Північна Америка з майже 237 мільйонами абонентів (її частка на світовому ринку знизилася до 22,2%). І замикає топ-трійку європейський ринок зі скромними 14,8% від загального обсягу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас