За минулий рік Google майже вдвічі знизила кількість шкідливих програм для Android — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За минулий рік Google майже вдвічі знизила кількість шкідливих програм для Android

Технології&Авто
303
Компанія Google продовжує робити все можливе, щоб підвищити безпеку операційної системи Android і максимально знизити концентрацію шкідливого ПО, яке націлене на її користувачів. Ось уже другий рік поспіль результати своєї роботи в цьому напрямку пошуковий гігант висвітлює в звіті Android Security Annual. Повна версія звіту містить цілих 49 сторінок.
Google стверджує, що тільки за минулий рік компанії вдалося знизити кількість установок потенційно шкідливих програм для Android приблизно на 40%. Зниження числа установок шкідливих програм з магазину Google Play, які можуть становити потенційну загрозу, зафіксовано практично у всіх категоріях:
- Несанкціонований збір даних: зниження на 40% в порівнянні з минулим роком – до 0,08% установок;
- Шпигунське ПЗ: зниження на 60% – до 0,02% установок;
- Програми Hostile Downloader: зниження на 50% – до 0,01% установок.
В цілому ж за 2015 рік потенційно небезпечні програми були встановлені приблизно на 0,5% пристроїв під управлінням ОС Android, а кількість заражених пристроїв, користувачі яких встановлюють програми лише з Google Play, не перевищило 0,15%, що знаходиться на рівні показників 2014 року.
У звіті особливо підкреслюється, що для компанії особливо важливо захищати тих користувачів, які встановлюють програми не з офіційного магазину Google Play, а зі сторонніх джерел. Так, за допомогою сервісу Verify Apps вдалося збільшити ефективність сповіщень про потенційно небезпечних додатках більш ніж на 50%. При цьому за підсумками 2015 року було зафіксовано зростання кількості спроб завантажень шкідливих додатків зі сторонніх джерел.
За минулий рік компанія значно покращила технології машинного навчання і кореляції подій, щоб більш ефективно відслідковувати потенційно-шкідливе поведінка. Як стверджується, щодня на предмет наявність потенційних загроз сканувати більше 400 мільйонів пристроїв і понад 6 мільярдів встановлених додатків. Окремо згадується функція «Безпечний перегляд» в браузері Chrome на Android, яка захистила сотні мільйонів користувачів
Чимала кількість нововведень в частині забезпечення контролю і безпеки отримала випущена в минулому році нова версія ОС Android 6.0 Marshmallow. Серед них згадується повне шифрування, включаючи можливість шифрування даних на SD-картах, оновлений розділ з налаштуванням дозволів додатків, новий алгоритм завантаження і патчі системи безпеки Android.
Чималу роль в підвищенні безпеки Android зіграло включення Android в програму з виплати грошових винагород за знайдені вразливості Google Vulnerability Reward, а також запуск програми щомісячних оновлень громадської безпеки в рамках проекту Android Open Source.
В майбутньому Google обіцяє не зменшувати темп роботи в напрямку посилення захисту Android.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас