"Київгаз" не підтримує ініціативу Кабміну перерахувати киянам оплачені рахунки за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київгаз" не підтримує ініціативу Кабміну перерахувати киянам оплачені рахунки за газ

Особисті фінанси
953
Керівництво «Київгазу» заявило, що не підтримує можливий перерахунок оплачених рахунків через занижені норми споживання, які встановив Кабмін навесні 2015 року, через складну соціально-економічну ситуацію в країні.
Кабмін програв суди в трьох інстанціях через необґрунтованість зниження норм споживання газу для користувачів без лічильників і доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості затвердити порядок перерахунку для кінцевих споживачів вартості вже спожитого природного газу за 9 місяців, говориться на сайті компанії.
У компанії аргументували свою позицію тим, що в умовах падіння реальних доходів населення і високої інфляції, споживачам буде накладно покрити єдиним платежем різницю в нормах споживання за 9 минулих місяців.
Слідом за збільшенням ціни газу в 5,5 разів Національна комісія в сфері енергетики навесні 2015 року звернулася до Кабінету міністрів з пропозицією знизити норми споживання газу для квартир без лічильників. Кабмін постановою № 237 від 29.04.2015 знизив ці норми з 06.05.2015 вдвічі не маючи на це ніяких підстав – вважають в «Київгазі».
Через 9 місяців уряд програв суд в трьох інстанціях, і постанову було визнано незаконною. Вищий адміністративний суд України також встановив, що Кабінет міністрів України навіть не проводив аналізу впливу прийнятих норм споживання газу при прийнятті Постанови №237.
У зв’язку з рішенням суду нарахування обсягів газу з 29.01.2016 р продовжилося за нормами споживання, які діяли до незаконної постанови № 237. А з 24 березня 2016 року Кабмін прийняв 3 нових рішення:
- скасувати всі старі нормативні акти, що встановлюють норми;
- прийняти нові норми;
- доручити профільному міністерству – Міністерству енергетики та вугільної промисловості – розробити і затвердити порядок перерахунку вартості природного газу, спожитого в період дії постанови № 237 від 29.04.2015 р ..
Якщо ж Кабінетом міністрів буде прийнято рішення провести перерахунок, то населенню, яке використовує газ, доведеться заплатити додатково від 194 до 582 гривень з абонента за все період дій занижених, незаконних норм споживання.
“Ми відкрито заявляємо, що не будемо ініціатором виставлення перерахунку абонентам. І пропонуємо столичній мерії підтримати нашу позицію перед Кабміном”- йдеться в прес-релізі, поширеному прес-службою “Київгазу”.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас