КНДР риє тунель для ядерних вибухів, - США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНДР риє тунель для ядерних вибухів, - США

Світ
534
Північна Корея риє тунель для чергового ядерного випробування на своєму головному полігоні Пунгері, повідомляє американський “мозковий центр” 38 North з посиланням на аналіз супутникових знімків.
Відзначається, що подібні приготування Пхеньян здійснював перед своїм останнім ядерним випробуванням у січні поточного року.
В “мозковому центрі” вважають, що Північна Корея приступила до риття тунелю вперше з початку 2016 року.
Аналітики вважають, що КНДР може вести підготовку до ядерного випробування одночасно з риттям тунелю.
2 березня Радбез ООН одноголосно підтримав найжорсткіший за останні 20 років проект резолюції про розширення санкції проти Пхеньяна. Сполучені Штати і їх союзники, при цьому, наполягали на більш жорсткому варіанті санкцій, але Китай домігся від них скасування тих заходів, які можуть дестабілізувати КНДР, остаточно розваливши її економіку.
Новий пакет санкцій проти Північної Кореї був підготовлений США і її союзниками в зв’язку з проведенням останніх власних ядерних і військово-космічних випробувань в січні-лютому цього року. 6 січня КНДР заявила про успішні випробування водневої бомби, а 7-го лютого РБ ООН засудила її за випробування балістичної ракети.
За кілька годин до голосування Радбезу з приводу нового пакету санкцій, про загрозу ядерної програми КНДР заявили дипломати Південної Кореї і США.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас