Cisco допоможе Hyundai створювати «розумні» автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Cisco допоможе Hyundai створювати «розумні» автомобілі

Технології&Авто
167
Південнокорейський автогігант Hyundai Motor і американський виробник мережевого устаткування Cisco підписали угоду про співпрацю в області розробки ключових технологій для так званих підключених автомобілів (Connected Car).
Спільними зусиллями партнери займуться створенням автомобільної мережевої технології, що забезпечує високошвидкісну передачу великих обсягів даних в машині. Цей проект буде розвиватися в рамках концепції «гіпер-підключених і інтелектуальних автомобілів» (Hyper-connected and Intelligent Car), про яку Hyundai розповіла раніше в квітні.
«Ця співпраця є частиною ширшої стратегії Hyundai Motor з розробки провідною в галузі платформи для підключених автомобілів за рахунок роботи з лідируючими технологічними партнерами», – йдеться в заяві автовиробника.
Концепція Connected Car передбачає використання в автомобілях бездротового зв’язку для обміну даними з різними сервісами, дорожньою інфраструктурою та іншими транспортними засобами. Передбачається, що подібні технології підвищать безпеку руху, допоможуть надавати якісно нові послуги і поліпшать комфорт управління машиною.
Розробкою технологій для підключених автомобілів за підтримки IT-компаній займаються і інші учасники автопрому. Так, нещодавно Toyota Motor оголосила про розширення п’ятирічної співпраці з Microsoft: партнери почали створювати нові інтернет-сервіси для автомобілістів і дилерів. Минулого місяця General Motors анонсувала покупку компанії Cruise Automation, що спеціалізується на розробці технологій для самокерованих автомобілів, за $ 1 млрд.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас