Фонд гарантування змінить критерії акредитації бірж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування змінить критерії акредитації бірж

Кредит&Депозит
203
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб відкритий до пропозицій учасників ринку з приводу визначення критеріїв для щорічної акредитації організаторів торгів активами (майном) ліквідованих банків.
Про це заявила директор департаменту консолідованого продажу та управління активами Юлія Берещенко.
«Ми запропонували учасникам ринку направити пропозиції щодо визначення критеріїв. Сподіваємося, що наша спільна робота дозволить досягти максимального результату при реалізації активів ліквідованих банків », – сказала вона.
За словами пані Берещенко, департамент уже проаналізував отримані від ринку скарги з приводу існуючого порядку організації торгів. Найчастіше мова йшла про необхідність розширення інформації про активи (у першу чергу при продажу прав вимоги за кредитами) і збільшення терміну для ознайомлення з об’єктом продажу тощо. Ці зауваження були враховані при розробці положення про організацію продажу активів (майна) ліквідованих банків, яке передано на реєстрацію в Міністерство юстиції.
Ще однією важливою проблемою є відсутність чітких критеріїв вибору бірж з числа акредитованих для продажу того чи іншого активу, тому запропоновано призначати майданчик в порядку черговості. Якщо будуть відсутні скарги з боку інвесторів, Фонд готовий торгувати активом до знаходження ринкової ціни, не змінюючи майданчик.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас