Аграрний ринок від ПроАгро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аграрний ринок від ПроАгро

267
Тайвань подовжив заборону на імпорт китайської кукурудзи.
Тайванський уряд заявив, що заборона на імпорт китайської кукурудзи залишається в силі. Між Тайванем і Китаєм існує політична ворожість, у зв'язку з чим Тайвань, як правило, не імпортує китайське зерно. Але в 2002 р. через відчутний дефіцит фуражного зерна з 25 жовтня по 31 грудня заборона на імпорт кукурудзи з Китаю була тимчасово знята. Багато хто з аналітиків вважали, що імпорт китайської кукурудзи в Тайвань продовжитися й у 2003 р., тому що в зв'язку з війною, що насувається, можуть виникнути проблеми з доставкою зерна з інших регіонів. Однак, уряд Тайваню спростував такі припущення.
Щорічно Тайвань імпортує близько 4,5 млн. т кукурудзи, 1 млн. т пшениці (в основному, продовольчої) і 2,2 млн. т соєвих бобів, у тому числі 90% цього обсягу завозиться зі США.
Країни Латинської Америки активізували відвантаження рослинних олій.
В останні тижні темпи експорту олійною продукції з країн Південної Америки значно збільшилися. Так, днями Єгипет купив у латиноамериканських країнах 16 тис. т соєвої олії і 16 тис. т соняшникової олії з постачанням у квітні. Ціна на соєву олію склала $523,65/т C&F, ціна на соняшникове олії не розголошувалася. Державна торгова корпорація ірану купила в Бразилії 20 тис. т соєвої олії за ціною $473/т FOB з постачанням у травні. Крім того, існує непідтверджена інформація, що Китай купив в Аргентини 20 тис. т соєвої олії.
ізраїль купив 15 тис. т пшениці і 10 тис. т ячменя.
На тендері 12 березня ізраїльський приватний експортер купив 15 тис. т фуражної пшениці і 10 тис. т фуражного ячменя з постачанням з 20 квітня по 10 травня. Це небагато менше, ніж компанія збиралася закупити, тому що тендер з'являвся на покупку 15 тис. т ячменя і 15 тис. т пшениці. Деталі угоди не розголошуються, але говорять, що куплене зерно є східноєвропейським.
Мінекономіки установило рівень індикативних цін на деякі сільгосптовари при експорті з України в березні 2003 року.
На олійні, експортовані з України в третьому місяці поточного року, установлені наступні мінімальні ціни: на насіння соняшника - 255 USD/т, на насіння рижею - 150 USD/т, на насіння льна -285 USD/т. У порівнянні з лютневими показниками, рівень мінімальних цін на соняшник знизився на 10 USD/т, що зв'язано з падінням світових цін на соняшник. Мінімальні індикативні ціни на інші товари переважно залишилися на попередньому рівні. Перераховані ціни будуть дійсні до кінця місяця.
18 березня 2003 року Проект розвитку агробізнеса в Україні Міжнародної фінансової корпорації проведе презентацію результатів дослідження "Особливості переробки і маркетингу сільгосппродукції в Україні".
Дослідження проводилося в жовтні 2002 - січні 2003 року у всіх регіонах України. Його основними об'єктами стали підприємства плодоовочевої, молочної, хлібопекарської і борошномельної промисловості, а також підприємства оптової і роздрібної торгівлі (спеціалізовані магазини, супермаркети й оптові ринки). Для проведення дослідження Проектом були притягнуті фахівці відомої компанії Українська Маркетингова Група.
Опитування керівників, головних фахівців переробних підприємств і підприємств оптової і роздрібної торгівлі (основних респондентів дослідження) дав можливість одержати інформацію з деяким актуальним питанням, серед яких: розвиток конкурентного середовища й основних гравців на ринку переробки і реалізації сільгосппродукції; особливості постачання сировини на переробні підприємства і продовольчої продукції в мережі роздрібної й оптової торгівлі; вимоги щодо якості сировини і виробленої продукції і впровадження стандартів якості; канали і ринки реалізації продукції; упровадження торгових марок і розробка стратегій просування продукції на українському ринку; особливості асортименту вітчизняної й імпортної продукції; вплив регуляторного середовища на розвиток галузей переробки і реалізації сільгосппродукції; інвестиційний потенціал досліджуваних галузей.
За матеріалами:
ПроАгро
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас