Голландський парламент відмовився скасувати ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голландський парламент відмовився скасувати ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС

Казна та Політика
2330
Голландський парламент відхилив ініційовану Соціалістичною партією пропозицію щодо скасування ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Відповідне рішення прийнято в ході голосування в головному законодавчому органі країни.
Пропозиція не змогла набрати більшості, навіть незважаючи на те, що на прохання Соціалістичної партії голосування проходило не за партійним принципом, як зазвичай, а поіменно – тобто помічник спікера парламенту назвав кожного депутата на прізвище, а той повинен був сказати «за» або «проти».
Депутат від соцпартії Гаррі ван Боммель, який є одним з головних супротивників асоціації в її нинішньому вигляді і ініціатором пропозиції, зазначив, що «вкрай розчарований результатом голосування». «Волевиявлення народу відійшло на другий план», – констатував він.
Нагадаємо, 6 квітня в Нідерландах відбувся референдум щодо Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. 12 квітня Виборча Рада Нідерландів оприлюднила офіційні результати референдуму. Явка склала 32,28%, проти проголосували 61%, за – 38,21%.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас