Україна зуміла повернути в казну лише $ 3 тисячі "корупційних" грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зуміла повернути в казну лише $ 3 тисячі "корупційних" грошей

Казна та Політика
1840
Українська влада за перший квартал 2016 року повернула у державну скарбницю всього три тисячі доларів, які були отримані корупційним шляхом.
Про це повідомляється у відповіді Міністерства фінансів на запит експерта з протидії корупції Центру “Ейдос” Гліба Канівського.
“Станом на 1 квітня 2016 року в державний бюджет фактично надійшло 77,4 тис. грн конфіскованих коштів та коштів, отриманих від реалізації майна, конфіскованого за рішенням суду за вчинення корупційного і пов’язаного з корупцією правопорушення”, -йдеться в документі за підписом заступника міністра фінансів Романа Качура.
В цілому в 2016 році в уряді планують повернути мільярди гривень.
“Тобто, в першому кварталі за нинішнім курсом повернуто близько трьох тисяч доларів. Нагадаю, за цей рік уряд хоче повернути 7,7 мільярда гривень. Майже по два мільярди в квартал. Неозброєним оком видно, що уряд разом з правоохоронними органами не встигають за бюджетним планом”, – зазначив Каневський.
Слід зазначити, що за весь минулий рік до держбюджету повернули всього 100 100 гривень. У Генпрокуратурі такі провальні результати минулого року пояснили юридичними колізіями. Мовляв, уряд зобов’язав повертати гроші за бюджетною статтею “привласнення корупційними методами”, словосполучення якого відсутнє в законодавстві.
Тому корупційні гроші повертали за різними статтями не тільки в бюджет, а й на рахунки державних підприємств. Кабмін виправив колізію, але на суму це не вплинуло.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас