Кубів повідомив, коли чекати на третій транш від МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кубів повідомив, коли чекати на третій транш від МВФ

Казна та Політика
1755
Україна розраховує завершити переговори з ключовим кредитором країни Міжнародним валютним фондом по другому перегляду програми реформ, затвердженій в березні 2015 року, і отримати третій транш кредиту в розмірі орієнтовно 1,7 млрд дол. до кінця другого кварталу поточного року, повідомив журналістам перший віце-прем’єр єр-міністр України Степан Кубів.
При цьому він зазначив, що попередній план роботи з МВФ повинен бути опрацьований і затверджений за дорученням прем’єр-міністра Володимира Гройсмана вже до 1 травня.
Нагадаємо, глава МВФ Крістін Лагард на зустрічі з главою НБУ Валерією Гонтаревою в Вашингтоні зазначила, що Фонд готовий продовжити підтримку України на шляху економічних реформ, і анонсувала візит місії МВФ в Україну найближчим часом.
МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility – EFF) загальним обсягом 17,5 млрд дол. строком на 4 роки в березні 2015 року. Перший транш за новою програмою в обсязі 5 млрд дол. Україна отримала 13 березня, другий на 1,7 млрд дол. – 4 серпня 2015 року.
На даний момент йде другий перегляд програми. Україна і МВФ обговорюють широкий спектр питань в рамках другого перегляду програми співпраці, який включає різні аспекти монетарної, банківської, антикорупційної політики, пенсійної реформи та приватизації. Результатом перегляду повинен стати схвалений меморандум між владою і Радою директорів МВФ.
Схвалення меморандуму буде означати надання Україні третього траншу кредиту від МВФ у розмірі 1,7 млрд дол. Отримання третього траншу кредиту є вкрай необхідним для України, оскільки позитивне рішення МВФ дозволить нашій країні залучити ще 2,3 млрд дол. фінансової допомоги – 1 млрд дол у вигляді гарантій від уряду США, а також кредитні транші від Європейського Союзу та Світового банку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас