Автомобілі з підключенням до Інтернету стануть головною мішенню для кіберзлочинців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автомобілі з підключенням до Інтернету стануть головною мішенню для кіберзлочинців

Технології&Авто
293
Автовиробники і високотехнологічні компанії працюють спільно над розвитком нового тренда автомобілів, оснащених доступом до всесвітньої мережі. Завдяки цьому, водії і власники транспортних засобів зможуть прямо за кермом користуватися всіма тими функціями, які зараз доступні на смартфонах.
Однак експерти попереджають: автомобілі, підключені до інтернету, представлятимуть бажану мету для кібершахраїв в найближче десятиліття.
Про це повідомив засновник “Лабораторії Касперського”. За його словами, автомобілі в наш час стають більш безпечними завдяки різним пристроям, підключеним до мережі і допомагає в управлінні автомобілем. Але при цьому вони стають і менш безпечними, тому що всі ці системи і пристрої представляють “ласий шматочок” для кібершахраїв і можуть надати їм доступ до головного комп’ютера автомобіля.
«Протягом тривалого періоду часу автомобілі, підключені до інтернету, будуть уразливі», сказав директор Kaspersky Lab в інтерв’ю Financial Times.
За оцінками експертів, близько 250 мільйонів автомобілів будуть безпосередньо підключені до мережі до кінця десятиліття.
“На жаль, погані хлопці стають розумнішими”, – зазначив Євген Касперський. За його словами, міжнародна кооперація необхідно співпрацювати, щоб зупинити майбутню хвилю нападів.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас