Близько половини населення України підтримує ідею безвізового режиму з ЄС: Чому для українців це "важливо" (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Близько половини населення України підтримує ідею безвізового режиму з ЄС: Чому для українців це "важливо" (опитування)

Казна та Політика
2840
Близько половини населення України підтримує ідею безвізового режиму з Євросоюзом, але проти прийому біженців в країні, про що свідчать дані соціологічного дослідження “SocioStreаm AG”.
“49% респондентів вважають введення безвізового режиму з ЄС” важливим “, 25%” неважливим “і 26% не змогли висловити певної думки”, – озвучив дані член експертної ради “SocioStreаm AG” Іван Колодій на прес-конференції.
За його словами, серед тих, що вважає введення безвізового режиму “важливим” – 55% збираються на тривалий термін переїхати на територію ЄС (робота / “на заробітки” – 35%, навчання – 5%, на постійне місце проживання – 10%) .
При цьому 69% проти або категорично проти прийому сирійських біженців. 10% згодні прийняти біженців в своєму населеному пункті, 10% згодні прийняти біженців, але не в своєму населеному пункті. 8% готові прийняти біженців в своєму населеному пункті, але за умови, що вони будуть християнами. 3% не змогли відповісти.
Більшість респондентів схильні пояснювати результати референдуму в Нідерландах неефективністю української влади: 31% – “влада не показала видимих результатів реформ”, 18 – “влада не поінформувала належним чином населення Нідерландів”. 22% респондентів вважають, що головна причина таких результатів референдуму в “небажанні голландців приймати мігрантів”, 10% звинувачують Росію, 7% – бюрократію ЄС і 2% опитаних називають різні інші причини. 11% не змогли відповісти на дане питання.
Що стосується відносин з РФ, то 27% респондентів вважають, що відносини України і РФ в питаннях санкцій повинні бути такими ж, як у країн Заходу і РФ. 22% опитаних вважають, що потрібно розірвати всі відносини з РФ. При цьому 16% респондентів за безумовну скасування санкцій проти РФ, а 18% – за скасування санкцій за умови припинення війни на Донбасі, 8% респондентів – за скасування санкцій за умови повернення Криму. Не визначилися з відповіддю 9% учасників дослідження.
Дослідження проводилося методом інтерв’ю з 6 по 12 квітня 2016 року, в підсумковий масив увійшло 1203 інтерв’ю. У польовому дослідженні брали участь 40 інтерв’юерів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас