Лагард анонсувала приїзд місії МВФ в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лагард анонсувала приїзд місії МВФ в Україну

Казна та Політика
1079
Місія Міжнародного валютного фонду найближчим часом відправиться до Києва для обговорення подальшої підтримки Фондом України.
Про це йдеться в повідомленні посольства України в США.
За даними посольства, відповідну заяву зробила директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард в ході зустрічі з главою НБУ Валерією Гонтаревою у Вашингтоні.
“Крістін Лагард відзначила готовність Фонду продовжувати підтримку нашої країни на шляху економічних перетворень, а також повідомила про відвідини України найближчим часом місією МВФ”, – наголошується в повідомленні.
В ході зустрічі глава НБУ повідомила, що реалізація реформ, передбачених програмою співпраці з МВФ, є першочерговим завданням для України.
Зустріч Гонтаревої і Лагард відбулася в рамках зборів керуючих МВФ та Світового банку, що проходять в США.
Як повідомлялося, відкрита МВФ в березні 2015 року чотирирічна програма EFF для України загальним обсягом 12,348 млрд SDR (близько $ 17 млрд) спочатку передбачала проведення щоквартального перегляду програми, виділення Києву в 2015 році чотирьох траншів, в 2016 році – ще чотирьох. Однак до теперішнього часу Україна отримала лише перший транш коштів на $ 5 млрд і другий – на $ 1,7 млрд. Другий і поки останній транш був отриманий в серпні 2015 року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас