МВФ заявляє про готовність співпрацювати з новим урядом України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ заявляє про готовність співпрацювати з новим урядом України

Казна та Політика
205
Міжнародний валютний фонд (МВФ) готовий продовжувати співпрацю з новим складом Кабінету міністрів України, заявив глава європейського департаменту Фонду Пол Томсен.
“Ми готові і далі підтримувати Україну, і очікуємо зустрічі з новим урядом, що вступив на посаду днем раніше”, – сказав він під час прес-брифінгу в п’ятницю в рамках щорічних “Весняних зустрічах Міжнародного валютного фонду і Світового банку”, які проходять 12-17 квітня.
Крім того, П.Томсен повідомив про готовність МВФ завершити другий перегляд програми співробітництва з Україною в разі згоди Кабінету міністрів слідувати її вимогам.
“Ми можемо швидко завершити перегляд за умови, що уряд висловить готовність слідувати тій політиці, яка була узгоджена раніше (в рамках діючої програми ред.)”, – сказав він.
Як повідомлялося, відкрита МВФ в березні 2015 року чотирирічна програма EFF для України загальним обсягом 12,348 млрд SDR (близько $ 17 млрд) спочатку передбачала проведення щоквартального огляду програми, виділення Києву в 2015 році чотирьох траншів, в 2016 році – ще чотирьох. Однак до теперішнього часу країна отримала лише перший транш коштів на $ 5 млрд і другий – на $ 1,7 млрд.
Офіційний представник МВФ Джеррі Райс 3 березня заявив, що Фонд очікує прояснення ситуації навколо уряду України і стійкості парламентської коаліції для завершення другого перегляду програми EFF і виділення третього траншу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас