Родзянко назвав пріоритети нового уряду в реформуванні соціальної сфери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Родзянко назвав пріоритети нового уряду в реформуванні соціальної сфери

Казна та Політика
287
Основні пріоритети нового уряду в реформуванні соціальної сфери торкнуться пенсійної реформи, трудового законодавства, системи зайнятості та соціального страхування, повідомила прес-служба віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка.
«По-перше, провести пенсійну реформу. Законопроекти знаходяться у Верховній Раді, потрібно повернутися до цього питання і визначитися, яким шляхом ми йдемо. По-друге, прийняти новий Трудовий кодекс. По-третє, реформувати систему соціального страхування – об’єднати фонди соціального страхування », – цитує Розенко прес-служба.
Також, за словами віце-прем’єра, вже повністю підготовлене і узгоджене з усіма сторонами питання реформування Служби зайнятості та системи зайнятості населення в країні.
Як наголошується в повідомленні, Розенко, який раніше очолював Міністерство соціальної політики, буде координувати діяльність відразу кількох відомств. Основне завдання – це координація діяльності, мінімум мова йде про Міністерство охорони здоров’я, Міністерство соціальної політики і Пенсійного фонду.
Розенко також підкреслив, що потрібно повертатися до питання введення медичного страхування. «У всьому світі (медичне страхування – ред.) – Це система, яка або є частиною соціального страхування, або частиною соціальної політики», – цитує Розенко прес-служба. Віце-прем’єр також зазначив, що в більшості країн світу Міністерство охорони здоров’я і Міністерство соціальної політики являють собою єдиний орган.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас