Lufthansa планує придбати скандинавську авіакомпанію SAS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lufthansa планує придбати скандинавську авіакомпанію SAS

Фондовий ринок
137
Німецька авіакомпанія Lufthansa веде переговори про придбання акцій двох великих європейських авіаперевізників – скандинавської SAS, а також бельгійської Brussels Airlines, 45% якої вже знаходиться у власності німецької групи.
Купівля двох авіакомпаній посилить бюджетне крило групи – компанію Eurowings. За даними Reuters, переговори між Lufthansa і SAS ведуться з осені минулого року.
Деталі можливої угоди не розголошуються. Експерти, опитані агентством, стверджують, що Lufthansa зацікавлена в придбанні міноритарного пакета.
50% акцій SAS належить приватним інвесторам, а інша половина контролюється урядами трьох скандинавських країн – Швеції, Данії і Норвегії.
Щодо Brussels Airlines, джерела Reuters стверджують, що Lufthansa планує придбати 55% акцій і таким чином стати одноосібним власником авіаперевізника. За допомогою Brussels Airlines німецький флагман розраховує поліпшити маршрутну мережу в Африці.
Нагадаємо, що в групу Lufthansa входить кілька європейських авіакомпаній, в тому числі Austrian, Swiss і Eurowings. У 2015 році авіакомпанії групи перевезли близько 108 млн пасажирів. До відома, пасажиропотік SAS склав 30 млн чоловік, а Brussels Airlines – 7,5 млн осіб.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас