Абромавичус розповів, що стане "лакмусовим папірцем" для нового уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Абромавичус розповів, що стане "лакмусовим папірцем" для нового уряду

Казна та Політика
1746
Реформа державних компаній стане «лакмусовим папірцем» націленості нового уряду, затвердженого Верховною Радою 14 квітня, на зміни в країні та боротьбу з корупцією, йдеться в заяві екс-міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса.
“За останні 10 тижнів нам вдалося завершити важливі справи – вибрати директорів на трьох держпідприємствах – «Укрпошті», «Укрзалізниці» і заводі «Електроважмаш». Справа нового уряду – затвердити цих нових менеджерів на посади як можна швидше. Це стане лакмусовим папірцем спрямованості на реформи, а також шансом для нового прем’єр-міністра показати своє бажання прибрати корупційні інтереси з держкомпаній”, – йдеться в заяві.
Також екс-міністр закликав новий уряд завершити розпочату реформу дерегуляції, забезпечивши прийняття Верховною Радою 42 законопроектів, підготовлених за участю Мінекономрозвитку, а також провести прозору приватизацію.
Крім того, Абромавичус подякував своїй команді за виконану роботу і висловив сподівання на продовження ефективних реформ.
“Я дякую всім працівникам Мінекономрозвитку за те, що вони показали, що за бажання кожен може віддано працювати і допомогти мені створити, без сумніву, найбільш реформоване міністерство з кращими зарплатами і мотивацією для співробітників. Я сподіваюся, що в новому уряді знайдеться робота для прогресивних людей, орієнтованих на реформи, і надам кожному такому держслужбовцю максимум підтримки. Я вірю в Україну і надалі буду робити все від мене залежне для прогресу, успіху і процвітання нашої країни”, – підкреслив він.
Нагадаємо, Верховна Рада України 14 квітня прийняла рішення звільнити з посади прем’єр-міністра Арсенія Яценюка і призначити на цю посаду Володимира Гройсмана, який заявив про складання повноважень голови Верховної Ради.
Пізніше парламент затвердив представлений прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом кадровий склад уряду.
При цьому новий прем’єр має намір протягом місяця представити покроковий план роботи уряду, а до кінця року – середньостроковий план розвитку країни.
Номінаційний комітет за підсумками проведених конкурсів відібрав кандидатів на посади керівників державних підприємств “Укрпошта”, “Укрзалізниця” і “Електроважмаш” і рекомендував їх призначення Кабінету міністрів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас