Міністр фінансів Данилюк обіцяє розібратися з роботою ДФС і кадрами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр фінансів Данилюк обіцяє розібратися з роботою ДФС і кадрами

Казна та Політика
740
Міністр фінансів Олександр Данилюк має намір вивчити роботу Державної фіскальної служби перед прийняттям рішення про кадрові перестановки.
Про це він повідомив у Верховній Раді.
“Рішучі заходи. Вони будуть, в цьому можете не сумніватися. Спочатку я хочу розібратися, що відбувається в цій сфері”, – сказав Данилюк.
При цьому він зазначив, що кадрова проблема, не єдина в Фіскальної службі.
Міністр фінансів додав, що рішення проблем в митній і податковій сфері є його політичною відповідальністю, як міністра.
Нагадаємо, 14 квітня Верховна Рада призначила міністром фінансів заступника глави Адміністрації Президента Олександра Данилюка.
Відзначимо, раніше Гройсман повідомив, що звинувачення на адресу новопризначеного міністра фінансів Олександра Данилюка в його незаконних зв’язках з британськими компаніями не відповідають дійсності, однак глава Мінфіну повинен додатково це підтвердити.
“Міністр фінансів давав пояснення з цього приводу, що колись він насправді володів (компаніями за кордоном – ред.) І має досвід роботи за кордоном. Це правда, але зараз нічого подібного немає. І це його особиста відповідальність. Вважаю, це повинно бути абсолютно відкрито і публічно”, – сказав прем’єр на “Годині уряду у Верховній Раді” в п’ятницю.
До цього лідер пішла в опозицію фракції Радикальної партії Олег Ляшко звинуватив О.Данилюка в тому, що той нібито володіє двома офшорними компаніями, які не він задекларував, як і прибутки з них, і вимагав від міністра подати у відставку на час розслідування цих звинувачень Національним антикорупційним бюро.
Раніше в соціальних мережах з’явилася інформація з посиланням на офіційні британські реєстри про те, що О.Данилюк залишається директором двох компаній.
У свою чергу, міністр фінансів повідомив, що в бізнесі працював більшу частину свого життя, в тому числі за кордоном, проте зазначені компанії – не офшори і з 2010 року він не займається підприємницькою діяльністю.
“Я не є корупціонером. За весь час перебування на держслужбі я хабарів не брав, брав активну участь в розробці антикорупційного законодавства та електронного декларування. У мене немає офшорів, ви їх просто не знайдете”, – заявив О.Данилюк.
За словами міністра, якщо парламент хоче поставити на голосування питання про його відставку, він підтримає такий підхід про підтвердження довіри.
У своєму блозі в Facebook О.Данилюк пояснив, що тривалий час жив і працював у Великобританії, зокрема, понад три роки був генеральним директором інвестиційної компанії Rurik Investment Group. За словами міністра, після переїзду в Україну в кінці 2010 року він написав заяву про складання повноважень керівника компанії і продажу відповідної частки в ній, з тих пір не займався її справами і не отримував від неї дохід. Міністр підкреслив, що з тих пір компанія не вела бізнес-активності, а почала процес реструктуризації з метою оптимізації витрат.
“Що стосується CEE Investment & Advisory LLP, то там я є не директором, а партнером. Доходи від партнерства – 11,152 тис. фунтів – вказані в моїй декларації за 2015 рік. Це не доходи від підприємницької діяльності – це гроші, отримані від реструктуризації Rurik Investment Group, якою займалася CEE Investment & Advisory LLP. Я не брав участі в цих процесах, а отримував пасивний дохід як партнер”, – пояснив О. Данилюк.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас