Microsoft подала в суд на уряд США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft подала в суд на уряд США

Світ
703
Microsoft Corp. подала позов проти міністерства юстиції США, в якому поставила під сумнів конституційність повноважень влади забороняти технологічним компаніям повідомляти своїх клієнтів про те, що їх цифрові дані перевіряються федеральними органами.
У позові піднімається основне для ери “хмарних” послуг питання: чи може уряд змушувати технологічні компанії мовчати про те, як і коли федеральні органи перевіряють дані їх клієнтів, пише газета The Wall Street Journal.
Приватні особи ставляться до відома, якщо їх будинку або, наприклад, жорсткі диски комп’ютерів перевіряються слідчими, однак тепер у влади є можливість, яку вони використовують в тисячах випадках, залишати в секреті свої дії з перевірки даних, що зберігаються в “хмарі”.
У позові Microsoft наголошується, що за останні 18 місяців компанія отримала 5,624 тис. звернень федеральних органів, розпорядчих компанії надати доступ до інформації клієнтів. Причому приблизно половина звернень вимагала від Microsoft не повідомляти клієнтам про те, що їх даними цікавиться влада.
У заяві Microsoft йдеться, що компанія “завжди дотримується юридично зобов’язуючих приписів”. При цьому в компанії відзначають, що близько 1,752 тис. звернень, отриманих Microsoft і вимагають не розголошувати інформацію клієнтам, не мають часового ліміту – в зв’язку з цим, компанія, можливо, ніколи не зможе повідомити клієнтам про перевірку їх цифрових даних владою.
“Уряд видає і виконує накази про перевірку електронних комунікацій набагато частіше, ніж це відбувалося в разі фізичних документів та комунікацій, – очевидно, це відбувається тому, що воно впевнене в можливості перевіряти цих дані при збереженні секретності”, – йдеться в позові.
Поданий Microsoft позов готує грунт для конфронтації між урядом і чергову велику технологічну компанію, що стосується доступу до приватних даними, пише WSJ.
Раніше в цьому році влада США вимагала від Apple Inc. зламати смартфон Сайеда Фарука, який влаштував стрілянину в каліфорнійському Сан-Бернардіно. Apple відмовилася виконати постанову суду і розблокувати телефон, стверджуючи, що це ставить під загрозу конфіденційність і безпеку мільйонів користувачів iPhone.
Пізніше Мін’юст заявив, що зміг отримати доступ до даних iPhone терориста і відкликав судовий позов до Apple.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас