Контроль за цінами хочуть передати двом міністерствам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Контроль за цінами хочуть передати двом міністерствам

Казна та Політика
771
В Антимонопольному комітеті України хочуть закріпити за собою ціновий контроль в рамках антимонопольного законодавства, але відмовитися від нагляду за цінами на споживчих ринках.
Про це під час круглого столу в Американській торговельній палаті розповів начальник відділу ринків споживчих товарів АМКУ Євген Мельниченко.
“У сферу повноважень Антимонопольного комітету не входить нагляд за цінами на споживчих ринках, але так як до цього часу Держпродспоживслужба не функціонувала, то ми (АМКУ – ред.) повинні були виконувати і таку функцію. Тепер ми хочемо чітко закріпити за собою ціновий контроль лише в рамках антимонопольного законодавства, щоб дати чіткий сигнал як і споживачам, так і бізнесу. В кінцевому підсумку, навіть з Кабміну нам іноді дають доручення розібратися з цінами на споживчих ринках, що не є нашим завданням “, – додав Мельниченко.
Зараз, за словами Мельниченка, готується проект спільного з Мінекономрозвитку і Мінагрополітики наказу про розмежування функцій нагляду за цінами на споживчих ринках між цими двома міністерствами.
“Антимонопольний комітет готує проект, спільного з Мінекономрозвитку і Мінагрополітики, наказу про розмежування між згаданими установами повноважень цінового контролю”, – сказав Мельниченко.
За результатами круглого столу було домовлено, що Антимонопольний комітет відправить для узгодження текст проекту наказу за адресами Мінекономрозвитку і Мінагрополітики.
“Зацікавленим особам з боку бізнесу АМКУ надасть текст проекту на наступному тижні”, – підсумував чиновник.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас