«Укравтодор»: Стан доріг - катастрофічний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укравтодор»: Стан доріг - катастрофічний

Казна та Політика
2704
Стан автомобільних доріг України, як державного, так і місцевого значення, на сьогоднішній день – катастрофічний і 97% доріг потребують капітального та поточного ремонту, заявив заступник голови Державного агентства автомобільних доріг України Микола Березовський на прес-конференції в Києві.
За його словами, в поточному році стан доріг досяг критичного піку, і в подальшому, при відсутності необхідного фінансування, ситуація буде тільки погіршуватися.
Так, зокрема, навіть ямковий ремонт було розпочато не в строк, а починається тільки зараз по ряду причин, серед яких, зокрема, надходження фінансування, блокування рахунків автодорів підрядниками в трьох областях, перед якими агентство має борги, і інші.
Крім того, «Укравтодор» обтяжений виплатами за кредитами, виплатами по облігаціях, і ін.
Так із загальної суми фінансування 2016 року в 31,354 млрд грн, майже 12 млрд буде спрямовано на погашення боргових зобов’язань.
В цілому, за словами глави фінансово-економічного департаменту агентства Олега Загорняка, борги «Укравтодору», на сьогоднішній день, складають 43 млрд грн. Стосовно 2015 року ця цифра залишилася статичною – в березні борг агентства оцінювалося в ту ж суму.
Загорняк зазначив, що «Укравтодор» не має можливості далі залучати зовнішнє фінансування, поки не витратить залишки раніше залучених коштів, до того ж, для цього необхідні і відповідні рішення уряду.
У плані заборгованості перед підрядниками Березовський повідомив, що ведуться переговори з ними, і він сподівається на вирішення цього питання.
В цілому, учасники прес-конференції – представники «Укравтодору» – погодилися з тим, що без реформування галузі, передачі доріг місцевого значення в управління місцевим органам влади, створення спеціального державного дорожнього фонду, в який би йшли цільові кошти на ремонт доріг від акцизів на паливо (а таких коштів за оцінками агентства необхідно 40-50 млрд грн на рік для стабілізації ситуації та ремонту доріг – ред.), розвиток мережі автодоріг та інвестування в нові проекти – неможливо
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас