Замороження видобутку матиме обмежений вплив на ринок в I півріччі, - МЕА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Замороження видобутку матиме обмежений вплив на ринок в I півріччі, - МЕА

Енергетика
225
Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) очікує, що рішення про замороження видобутку основними виробниками матиме обмежений вплив на баланс попиту і пропозиції в першому півріччі, говориться в огляді МЕА.
“Ми не можемо прогнозувати підсумки (зустрічі нафтовидобувних країн в Досі 17 квітня – ред.), проте рішення про замороження, а не зниження, видобутку матиме обмежений вплив на фізичні поставки нафти”, – йдеться в огляді.
МЕА зазначає, що видобуток в Росії і Саудівської Аравії вже знаходиться на рекордних рівнях, а потенціал зростання видобутку в країнах ОПЕК, крім Ірану, обмежений. При цьому повернення Ірану на ринок відбувається більш плавно, ніж очікувалося (з початку року зростання видобутку склав 400 тис. барелів на добу).
За прогнозом агентства, заснованому на консервативному сценарії видобутку всередині ОПЕК, надлишок нафти в світі скоротиться в третьому-четвертому кварталі до 200 тис. Б/д у порівнянні з 1,5 млн б/д в першому півріччі.
У зв’язку з цим агентство очікує відновлення балансу ринку в II півріччі.
Видобуток ОПЕК у березні, за даними агентства, знизилася на 90 тис. б/д – до 32,47 млн б/д за рахунок скорочення виробництва в Нігерії, ОАЕ та Іраку.
Світовий попит на нафту в 2016 році очікується на рівні 95,9 млн б/д в порівнянні з 94,7млн б/д роком раніше.
Видобуток за межами ОПЕК очікується на рівні 57 млн б/д (зниження на 700 тис.б/д).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас