Налаштованість нового міністра енергетики на реформи проявиться в дискусіях з ДТЕК, - Демчишин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Налаштованість нового міністра енергетики на реформи проявиться в дискусіях з ДТЕК, - Демчишин

Енергетика
593
Готовність нового міністра енергетики та вугільної промисловості України до проведення реформ стане видно з ходу його майбутніх дискусій з енергохолдингом ДТЕК Ріната Ахметова, вважає чинний глава відомства Володимир Демчишин.
“Я впевнений, що незалежно від того, хто буде в міністерстві, йому, так чи інакше, доведеться цими питаннями (дискусійними з ДТЕК – ред.) займатися. І ми дуже швидко побачимо – якщо триватиме жорстка дискусія, значить все йде в правильному руслі. Якщо всі дружно помиряться, значить не все так добре “, – сказав він.
В.Демчишин нагадав, що напередодні ДТЕК всупереч домовленостям з Міненерговугілля обмежив прийом вугілля з державних шахт на ТЕСДТЕК Західенерго”.
За словами В.Демчишина енергохолдинг Р.Ахметова також блокує через рада ОРЕ питання скорочення мінімального робочого складу ТЕС, у ДТЕК є проблеми з високою собівартістю виробництва електроенергії.
“Як збільшити експорт, якщо ваша (ДТЕК – ред.) собівартість в два рази вище, ніж в Європі? Вам подарувати цю різницю? А зменшити собівартість – ви цим не займаєтеся”, – сказав він.
В.Демчишин нагадав також, що у енергохолдингу ДТЕК великий обсяг залучених кредитів, проте ці кошти, на його думку, не направлялися на модернізацію.
“У них 3 млрд грн боргів, але ці гроші не пішли на енергоефективність, не пішли на сіркоочистку – викиди в десятки разів вище, ніж в Європі”, – резюмував він.
В.Демчишин підкреслив, що, на його думку, споживач не повинен розплачуватися за неефективні рішення ДТЕК.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас