Міносвіти надало роз'яснення щодо чуток про скасування стипендій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міносвіти надало роз'яснення щодо чуток про скасування стипендій

Особисті фінанси
938
Міносвіти надало роз’яснення щодо чуток про скасування стипендій.
Про це йдеться в листі МОН до керівників вищих навчальних закладів.
«У зв’язку з поширенням недостовірної інформації про «скасування виплат стипендій студентам в 2016 році», Міністерство освіти і науки України просить Вас проінформувати студентів і органи студентського самоврядування про те, що міністерством рішень щодо скасування виплат стипендій у 2016 році не приймалося», – йдеться в листі.
У відомстві зазначили, що зараз міністерство розробило нову концепцію фінансування вищої освіти, якою передбачено зміну моделі розподілу коштів серед вузів, а також фінансування стипендій, зокрема, створення окремого фонду для виплат як академічних, так і соціальних стипендій, соціального забезпечення та витрат на утримання гуртожитків.
Зараз Міносвіти розробило відповідний законопроект, який перебуває на стадії громадського обговорення.
Також в міністерстві зазначили, що зміни в принципах нарахування стипендій (у разі їх прийняття) не будуть стосуватися тих студентів, які вже навчаються, а тільки тих, хто тільки буде вступати до вузів.
Нагадаємо, в березні Міністерство освіти і науки представило нову модель розподілу коштів між державними вищими навчальними закладами.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас