Американський мільярдер Джордж Сорос запропонував власне рішення міграційної кризи в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський мільярдер Джордж Сорос запропонував власне рішення міграційної кризи в Європі

Світ
2070
Американський мільярдер Джордж Сорос запропонував власне рішення міграційної кризи в Європі.
Про це він написав у своїй колонці, опублікованій у виданні The New York Review of Books.
На думку Сороса, Євросоюзу потрібно приблизно 30 млрд євро в рік, щоб надати Туреччині та іншим “прифронтовим” державам достатнє фінансування, яке дозволило б цим країнам містити біженців в адекватних умовах.
Він підкреслив, що вказана ним сума становить менше чверті відсотка від сукупного річного ВВП ЄС 14,9 трлн євро і менше піввідсотка від загальних витратних статей бюджетів 28 членів Євросоюзу.
На думку Сороса, кошти можна взяти з вже існуючих спеціалізованих фондів, таких як Європейський стабілізаційний механізм, або створити аналогічні структури. Для відновлення балансу бізнесмен пропонує ввести нові загальноєвропейські податки, наприклад, спеціальний податок на бензин або мито на в’їзд в ЄС і отримання віз для осіб, які не є громадянами країн – членів Євросоюзу.
Також Сорос розкритикував укладену в березні угоду по біженцям між ЄС і Туреччиною. За його словами, вона була ініційована в односторонньому порядку канцлером Німеччини Ангелою Меркель.
Бізнесмен вважає, що в разі реалізації його пропозицій біженці отримають можливість гідно жити, працювати і здобувати освіту в близькосхідному регіоні, що скоротить кількість бажаючих відправитися в Європу до прийнятного для ЄС кількості в 300 тис. – 500 тис. осіб на рік.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас