Регулятори США розкритикували плани можливих банкрутств 5 провідних банків країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регулятори США розкритикували плани можливих банкрутств 5 провідних банків країни

Світ
745
Американські регулятори зобов’язали п’ять провідних банків США внести істотні зміни в свої так звані заповіти – схеми ліквідації фінансових установ в разі їх банкрутства, пише The Wall Street Journal.
Федеральна резервна система (ФРС) і Корпорація зі страхування депозитів (FDIC) прийшли до висновку, що J.P. Morgan Chase & Co., Wells Fargo & Co., Bank of America Corp., Bank of New York Mellon Corp. і State Street Corp. мають плани щодо можливих банкрутств, які не відповідають правовим критеріям, закладеним в прийнятий в 2010 році закон Додда-Френка. Він вимагає від фінкомпаній наявності надійних схем проходження процедури банкрутства без будь-яких витрат для платників податків.
П’ять банків повинні представити регуляторам оновлені плани до 1 жовтня 2016 року.
Інакше щодо них можуть бути введені більш жорсткі вимоги або санкції, в тому числі підвищені вимоги до капіталу і обмеження на певні види діяльності.
ФРС і FDIC розійшлися в оцінці “заповітів” Goldman Sachs Group Inc. і Morgan Stanley.
При цьому Citigroup Inc. став єдиним банком, план якого не був відкинутий обома регуляторами. Однак ФРС і FDIC сказали, що він має недоліки, які повинні бути усунені до липня 2017 року.
Вісім банків мають статус системно значимих фінансових інститутів (SIF), тобто їх банкрутство може зробити істотний негативний вплив на економіку США.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас