Нацбанк посилив контроль за відтоком капіталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк посилив контроль за відтоком капіталу

Валюта
1120
Національний банк посилив можливості для запобігання відпливу капіталу за підозрілими фінансовими операціями з України за кордон. Про це йдеться у постанові правління Національного банку № 247 від 07 квітня 2016 року.
Уповноважені банки, які отримали генеральні ліцензії на здійснення валютних операцій, зобов’язані вносити до спеціальних реєстрів інформацію про такі операції: купівля іноземної валюти; перерахування інвалюти за межі України; перерахування коштів у гривнях на користь нерезидентів через кореспондентські рахунки банків-нерезидентів у гривнях, відкриті в уповноважених банках.
“Досі вимоги щодо формування таких реєстрів були встановлені листом Національного банку. Відповідно, вирішено перенести вимоги щодо формування реєстрів з листа до Постанови № 247”, – йдеться у повідомленні.
Відповідно до листа, Національний банк не мав правових підстав для застосування заходів впливу до банків, які допустили помилку при формуванні реєстру. Постанова № 247 надає такі правові підстави.
Постанова також розширює можливості Національного банку для блокування підозрілих фінансових операцій, що сприятиме запобіганню непродуктивного відпливу капіталу за кордон.
Постанова № 247 набуває чинності з 15 квітня 2016 року.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас