Відпочинок на травневі: Дешево, але небезпечно (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відпочинок на травневі: Дешево, але небезпечно (інфографіка)

Особисті фінанси
4360
Днями український МЗС у черговий раз застеріг мандрівників: на цей раз їм рекомендується утриматися від поїздок до Іраку, де загострилися бойові дії. Журналісти зібрали найнебезпечніші туристичні напрямки і дізналися, куди можна з’їздити на травневі без загрози для власного життя.
На жаль, улюблені туристичні напрямки українців, Туреччина і Єгипет, найбільше постраждали від терактів. У Туреччині курортний сезон застопорився влітку 2015-го – через низку терактів, що прокотилися по всій країні. Відповідно, поменшало і туристів – адже ризикувати життями заради економії готові не всі. Та й МЗС запропонував українцям бути обережними в цій країні: “По можливості уникайте відвідування місць масового скупчення людей (культових споруд, відомих історичних пам’яток, великих ТРК і т.і.) І перебування поруч з адмінбудинків, обмежте користування місцевим громадським транспортом”, – радять українцям в МЗС.
Схожа ситуація склалася і з курортами Єгипту, де бойовики ІД зробили кілька озброєних нападів на готелі (останній – в січні 2016- го). У підсумку наш МЗС застерігає українських туристів від поїздок на північ і центральну частину Синайського півострова, а також в пустельні райони на захід від долини річки Ніл. Також пильними туристів закликають бути при відвідуванні Каїра, узбережжя Червоного моря (курорти Хургади, Макаді і Сома) і південній частині Синайського півострова (курорти Шарм-ель-Шейх, Дахаб, Таба).
Після теракту в червні 2015 го впав пасажиропотік в жаркий Туніс. Та й європейський туризм став відчувати брак туристів: після терактів в Парижі і Брюсселі українські, і не тільки, мандрівники вибирають більш безпечні країни.
Втім, безстрашних туристів теж вистачає: після масового демаршу відпочиваючих туроператори почали знижувати вартість путівок в “гарячі точки”. Наприклад, в травні цього року тури можна купити в середньому на 100$ дешевше, ніж в минулому, і багато хто цим охоче користуються. Так, одна тижнева путівка в 4-зв. готель в Туреччині на травневі буде коштувати близько $300 (7,6 тис. грн), а такий же в Єгипті обійдеться в $400 (10,1 тис. грн) на одного.
“Турпотік до Парижа, Брюсселя, Туреччину, Єгипет і Туніс поступово відновлюється – в міру зростання впевненості туристів в заходи безпеки, вжиті в зазначених країнах і на курортах”, – розповіла нам гендиректор столичного туроператора Юлія Тараненко.
Експерти все ж рекомендують не ризикувати. “Не варто відкривати полювання за турами за зниженими цінами, якщо ризик зберігається”, – зазначає Татаренко. Краще вибрати спокійну країну, де не потрібна віза або де її можна оформити на місці. (Див. Інфографіку). За словами туроператорів, популярністю користуються поїздки в Грузію (на травневі тиждень обійдеться в 9,4 тис. грн, або $370 з одного), на Кіпр (9,3 тис. грн, або 320 євро за тиждень) і Чорногорія (10,1 тис. грн, або 350 євро). Але якщо ви все ж таки зважитеся на екстрим, МЗС нагадує: при собі завжди треба мати паспорт і контакти українського консульства.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас