Німецька Leoni AG має намір побудувати ще один завод з виробництва кабелів для автомобілів на Прикарпатті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецька Leoni AG має намір побудувати ще один завод з виробництва кабелів для автомобілів на Прикарпатті

Фондовий ринок
1120
Німецька компанія Leoni AG, що має в Україні завод з виробництва кабельних мереж для автомобілів в м.Стрий (Львівська обл.), Прийняла рішення про будівництво другого заводу в Прикарпатті.
Згідно з повідомленням на сайті Івано-Франківської обласної державної адміністрації у вівторок, про це йшлося під час зустрічі голови ОДА Олега Гончарука з генеральним директором Leoni AG Штефаном Шмідтом.
За словами Ш.Шмідта, що приводиться в повідомленні, будівництво заводу в Коломийському районі планується завершити до липня-серпня 2017 року. На даному етапі сума інвестицій складе майже EUR15 млн, в тому числі на будівництво промислового об’єкту направлять EUR6,6 млн, на обладнання – EUR8 млн.
Загальна площа заводу, як очікується, складе 6300 кв. м, число працівників – 800 чоловік.
“В цілому, в рамках реалізації в області проектів Leoni AG, на виробництві працюватимуть майже 7 тис. прикарпатців”, – зазначає прес-служба ОДА.
“Щоб прийняти обгрунтоване рішення з приводу реалізації інвестиційного проекту в Україні, керівництву компанії довелося подолати ряд перешкод. Однак позитивний досвід роботи подібного заводу у Львівській області показав, що у вашій країні варто розвивати бізнес, адже тут є всі механізми для досягнення успіху”, – цитується в повідомленні Ш.Шмідта.
“Позитивне рішення інвесторів про початок співпраці з Прикарпаттям свідчить про успішну реалізацію розпочатого облдержадміністрацією проекту “Єврокарпатська ініціатива”, – підкреслив О.Гончарук.
Як повідомлялося, ТОВ “Леоні Вайерінг Системс УА” у Львівській області працює з 2003 року.
У 2014 році виручка компанії перевищила 696 млн грн, чиста прибуток склав 36,3 млн грн. Чисельність персоналу підприємства налічує близько 5 тис.оосіб.
Основними напрямками холдингу Leoni AG є виробництво дроту і кабелю для різних сфер індустрії, виробництво джгутів, проводів та інших комплектуючих для автомобільної промисловості. Ключові клієнти холдингу: General Motors, BMW, Volkswagen, Audi, Volvo, Cummins, Caterpillar.
У повідомленні наголошується, що після відкриття заводу німецькі інвестори планують продовжувати співпрацю з Івано-Франківською областю та втілювати індустріальні проекти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас