В Європі стало більше готівкових грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Європі стало більше готівкових грошей

Світ
665
Незважаючи на розвиток електронних платежів, обсяг банкнот і монет, що перебувають в обігу в Європі, продовжує зростати. У зв’язку з цим необхідно провести реформування грошового обороту, щоб уникнути неефективності, повідомляється в звіті компанії G4S.
Компанія G4S, що надає послуги з охорони та безпеки, а також займається управлінням готівкою від імені фінансових установ, у тому числі транспортуванням грошових коштів, у своєму звіті проаналізувала показники по 28 європейських країнах. Як випливає з результатів дослідження, обсяг готівки (банкнот і монет) в обігу збільшувався в середньому на 13% на рік з 2002 року. Нині операції з готівкою становлять 60% всіх платіжних транзакцій в регіоні, а кількість операцій зі зняття готівки в банкоматах збільшилася на 14,6% з 2009 по 2014 р.
Проте у восьми європейських країнах, включаючи Великобританію, Нідерланди, Швецію і Францію, обсяг електронних розрахунків в даний час перевищує обсяг операцій з готівкою.
“Те, що ми зараз спостерігаємо, це фундаментальні зміни у використанні готівкових коштів по всій Європі. Європейські споживачі і підприємства будуть продовжувати використовувати готівку як частину мультиплатіжної економіки. Але нам необхідно модернізувати спосіб її використання”, — зазначив генеральний директор G4S Грем Левінсон. — “Нам потрібно працювати разом, щоб провести ґрунтовну реформу шляхом раціоналізації і спрощення грошових циклів у Європі, зменшуючи кількість переказів між суб’єктами. Підвищення ефективності витрат може бути досягнуто через касовий цикл так, що готівкові розрахунки залишаться економічно ефективним механізмом оплати в майбутньому”.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас