Перша продукція українського виробника надійшла до споживачів ЄС, - Павленко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перша продукція українського виробника надійшла до споживачів ЄС, - Павленко

Аграрний ринок
974
Два вітчизняних підприємства групи компаній «Молочний альянс» почали експорт молочної продукції на європейський ринок.
Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко.
Першою країною, в яку експортується українська молочка, стала Болгарія, повідомили в Держспоживслужбі України.
Йдеться про двох молокопереробних компаніях: ПАТ «Золотоніський маслоробний комбінат» (м Золотоноша, Черкаська обл.), який відправив на ринок ЄС 150 кг масла селянського та 560 кг твердих сирів в асортименті, а також ПАТ «Яготинський маслозавод» (смт Згурівка , Київська обл.), який експортував молоко «Славія» та молоко «Яготинське для дітей».
Як зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, можливість поставляти продукцію на європейський ринок створює нові можливості і стимули для розвитку української молочної галузі, модернізації виробництва, підвищення якості продукції.
«Доступ на ринок ЄС українські молокопереробні компанії отримали від Єврокомісії 10 січня поточного року. І вже сьогодні ми констатуємо прогрес в просуванні вітчизняного виробника молока і молокопродуктів на ринок Європейського Союзу. Це свідчення того, що в Україні виробляється продукція належної якості і безпеки, визнається світом », – підкреслив Міністр Олексій Павленко.
Він додав, що сьогодні сільське господарство є ключовою експортною галуззю в Україні – частка агросектора в загальному експорті України становить 38%, крім того, аграрна галузь забезпечила 12% загального обсягу ВВП. Зараз ми поставляємо продукцію в 190 країн. У 2015-2016 роках відкрили 11 нових країн для майже 300 підприємств м’ясо-молочної галузі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас