Парламент скасував кінцеву дату дії мораторію на виплату держборгу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент скасував кінцеву дату дії мораторію на виплату держборгу

Казна та Політика
765
Верховна Рада України скасувала кінцеву дату дії мораторію на виплату частини державного боргу, встановлену чинним законодавством. Відповідний законопроект №3677 “Про особливості здійснення операцій з державним, гарантованим державою боргом і місцевим боргом” підтримали 242 депутата Ради.
Відзначимо, що за прийняття документа за основу проголосували 223, а потім 247 парламентаріїв, після чого заступник голови ВР Андрій Парубій запропонував проголосувати за проект закону в цілому за пропозицією профільного комітету.
Відповідно до чинного закону, дія мораторію завершується 1 липня 2016 року.
“У пункті 1 статті 4 Закону України” Про особливості здійснення операцій з державним, гарантованим державою боргом і місцевим боргом “слова і цифри” діє до 1 червня 2016 року “виключити”, – сказано в тексті проекту закону.
Автори законодавчої ініціативи пояснюють, що прийняття документа дозволить Кабінету міністрів виконати всі взяті на себе зобов’язання в частині програми реформ, погодженої з Міжнародним валютним фондом.
“Скасування обмежень по кінцеву дату продовжить дію правових підстав для пошуку подальших шляхів реструктуризації зовнішніх боргових зобов’язань”, – підкреслюється пояснювальній записці.
Нагадаємо, державний і гарантований державою борг України на 29 лютого 2016 року склав 64,3 млрд доларів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас