Втрати населення і бізнесу від реформи банківської системи, що проводиться главою НБУ, перевищили 7 млрд дол., - нардеп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Втрати населення і бізнесу від реформи банківської системи, що проводиться главою НБУ, перевищили 7 млрд дол., - нардеп

Кредит&Депозит
906
Втрати населення і бізнесу від реформи банківської системи, що проводиться главою НБУ, перевищили 7 млрд доларів.
Про це в колонці для Forbes пише народний депутат України, співголова групи «Партія « Відродження» Віталій Хомутинник.
За його словами, політика «очищення», оголошена главою НБУ як реформа, що перетворилася просто в «зачистку» банків. В результаті з банківської системи за останні два роки були виведені 35% банків.
«Для вкладників така політика НБУ вже обернулася фінансовими втратами в більш ніж 130 мільярдів гривень. З урахуванням середнього курсу долара за останні два роки в розмірі 18 гривень, втрати фізичних і юридичних осіб на рахунках ліквідованих банків, складають майже $ 7,2 млрд», – пише Віталій Хомутинник.
Депутат також прогнозує, що ця сума може збільшитися вдвічі, після того як Фонду гарантування вкладів будуть передані банки, в яких зараз введена тимчасова адміністрація.
«Загальна сума втрат буде дорівнює обсягу кредитів, отриманих Україною від Міжнародного валютного фонду за останні два роки. Нагадаю, що заради цих $ 11,2 млрд українці продовжують «затягувати паски», платити в рази більше за комунальні послуги й оплачувати зі своїх кишень нові податки уряду. Можна припустити, що ситуація, що склалася – це результат некомпетентності керівництва НБУ і його менеджменту. Але судячи з послідовності дій, більше схоже на умисне знищення цілого сектора економіки, через що постраждали сотні тисяч українських сімей і тисячі підприємців. Тягнути з відставкою Валерії Гонтаревої більше не можна. Це питання в парламенті потрібно розглянути якнайшвидше», – підкреслює Хомутинник.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас