Microsoft патентує технологію роздачі Wi-Fi зі зниженим енергоспоживанням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft патентує технологію роздачі Wi-Fi зі зниженим енергоспоживанням

Технології&Авто
263
З ростом популярності смартфонів, планшетів і ноутбуків-трансформерів користувачі стали більш мобільними. При цьому важливу роль відіграє повсюдна можливість підключення до високошвидкісного мобільного Інтернету. Однак оплачувати тарифний план на кожному пристрої не завжди є економічно вигідним рішенням. У цьому випадку на допомогу приходить режим модему, що дозволяє роздавати Інтернет на інші пристрої. Недоліком такого рішення є підвищене енергоспоживання, через що в “польових” умовах довго попрацювати в такому режимі не вийде.
Смартфони на Windows Phone вже давно підтримують роздачу Інтернету по Bluetooth, але дана технологія явно програє Wi-Fi. Проблема з використанням Wi-Fi полягає в тому, що смартфон після декількох хвилин бездіяльності розриває з’єднання, а в іншому випадку він повинен постійно працювати на повну потужність, що дуже швидко розряджає батарею. Microsoft має намір вирішити це в майбутньому за допомогою нової технології. У новому патенті компанії описується спосіб роздачі Інтернету по Wi-Fi з економією енергії до 90%.
Відповідно до опису в документі, смартфон зможе перемикатися в стан низького енергоспоживання, коли користувач читає великі статті, грає в онлайн-ігри або “сидить” в соціальних мережах. Система здатна автоматично координувати тривалість періодів “сну” на основі виконуваних завдань і використовуваних додатків.
Про реалізацію даної технології поки нічого не повідомляється.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас