Ford тестує самокеровані автомобілі в темряві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford тестує самокеровані автомобілі в темряві

Технології&Авто
209
Компанія Ford відрапортувала про успішні випробування автомобіля з системою автопілотування в повній темряві. Це ще на один крок наближає вихід подібних транспортних засобів на комерційний ринок.
Однією з основних складових комплексу автопілотування є бортові камери. Однак ефективність їх роботи багато в чому залежить від освітленості.
Як показали тести Ford, самокеровані автомобілі, по суті, можуть взагалі обходитися без камер. У повній темряві на виручку приходять інші датчики – перш за все лідари.
Автопілот Ford тестується на автомобілях Fusion Hybrid. Такі машини використовують чотири інфрачервоних лидара, а також відеокамери і різні датчики для побудови тривимірної карти простору.
У процесі створення робомобіль фахівці Ford взаємодіють з дослідниками з Університету Мічигану і Массачусетського Технологічного інституту. Зараз фахівці компанії працюють над адаптацією необхідних сенсорних і комп’ютерних технологій для масового виробництва, а також продовжують перевіряти і вдосконалювати алгоритми їх функціонування.
Очікується, що повністю автоматизовані автомобілі зможуть вступити на ринок до 2025-го. У найближчі ж роки випробування таких транспортних засобів дозволить компанії Ford запропонувати покупцям автомобілі, оснащені інноваційними комплексами сприяння водієві при русі.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас