Кадровики розповіли, як часто варто міняти роботу за українськими мірками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кадровики розповіли, як часто варто міняти роботу за українськими мірками

Особисті фінанси
3392
Менше 3 років на одному робочому місці, за українськими мірками, вважається частою зміною роботи. Про це розповіла експерт з пошуку персоналу агентства “Рекрут Альянс” Ольга Орос.
“Як правило, часта зміна роботи не додає бонусів у переговорах з роботодавцем. Це свідчить про недостатню стабільність і неуспішності на попередніх робочих місцях”, – говорить експерт.
Виправдовує часту зміну роботи підвищення по посаді або зміна компанії на більш перспективну або престижну.
“Є випадки, коли фахівці потрапляють у неблагонадійні компанії. Таких зараз багато. Звичайно, після 2-3 місяців роботи звідти звільняються. Але якщо такі випадки дуже часті в резюме, виникають вже питання не до компанії, а до кандидата. Чому він так безвідповідально ставиться до місця роботи? Чому не перевіряє інформацію про роботу перед прийняттям рішення?” – розповідає Ольга Орос.
Оптимально, на її думку, міняти місце роботи або посаду в межах однієї компанії раз на 5 років. Частіше шукати нову роботу прийнятно тільки в тих компаніях або професіях, які передбачають роботу над проектами. Це архітектори, інженери, програмісти, менеджери з розвитку територій або продуктів.
“Вони розробляють стратегію розвитку і план роботи, а потім знімають виконавців. Короткостроково влаштовують і менеджерів, що працюють на старті бізнесу, так звані стартап-менеджери. Пишуть бізнес-план, налагоджують бізнес-процеси, знімають керуючий персонал і переходять на інший проект”, – уточнює експерт.
Робота все життя на одному місці сприймається роботодавцями як прояв неможливості адаптуватися і небажання розвиватися.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас