FAA дозволила Qualcomm тестувати безпілотники поруч з аеропортом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

FAA дозволила Qualcomm тестувати безпілотники поруч з аеропортом

Технології&Авто
104
Виробник мобільних чіпів Qualcomm повідомив про отримання сертифіката Федерального управління цивільної авіації (FAA) США на здійснення польотів дронів над територією його кампуса в Сан-Дієго. Повітряний простір над його кампусом відноситься до категорії Class B, що означає великі обмеження в можливості польотів дронів, так як він знаходиться поруч з одним з найзавантаженіших аеропортів країни. Сертифікація дозволяє Qualcomm виробляти тестування дронів на висоті до 200 футів (61 м) для науково-дослідних цілей.
Qualcomm стверджує, що це перший сертифікат FAA на виробництво польотів дронів в повітряному просторі категорії Class B. Qualcomm знадобився рік, для того щоб отримати дозвіл FAA. Сертифікат не рятує від заповнення численних форм для проведення польотів. Наприклад, Qualcomm зобов’язана попередити місцеве відділення FAA про майбутній тестуванні дрона щонайменше за 48 годин до польоту. Компанія не має права проводити випробування дрона, якщо авіадиспетчери в цей день не працюють.
Дозвіл управління треба було Qualcomm для проведення випробувань стільникового зв’язку LTE і експериментальних мереж 5G (більшість споживчих дронів використовують Wi-Fi), а також подальшої роботи над Snapdragon Flight, що представляє собою мобільну систему на чіпі, що розробляється спеціально для безпілотних літальних апаратів.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас