Яценюк вирішив піти у відставку (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк вирішив піти у відставку (відео)

Казна та Політика
4118
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк оголосив про свою відставку.
“Я прийняв рішення скласти повноваження прем’єр-міністра України”, – повідомив він.
За словами Яценюка, у вівторок, 12 квітня, він внесе до Верховної Ради відповідну постанову. Арсеній Яценюк пояснив, що його рішення продиктоване кількома причинами.
“Політична криза в державі розв’язана штучно. Бажання змінити одну особу засліпило політиків і паралізувало їхню волю до реальних змін. Процес зміни Уряду перетворився на бездумний біг на місці. Автори кризи стали заручниками обставин і зробили заручниками всіх нас – уряд, суспільство, державу”, – зазначив політик.
Не забув Яценюк згадати і про його політичну силу “Народний фронт”.
“За останні два роки війни, мої соратники по партії з “Народного фронту” були опорою уряду в парламенті під час важких, непопулярних, але необхідних реформ. Наша фракція показала дух і характер. Наш патріотизм можна знайти в наших діях. Ми любимо нашу країну. рейтинги є тимчасовим явищем “, – сказав він.
Пишається політик і виконаною роботою уряду.
“Я пишаюся результатами нашого уряду. Чимало наших справ буде оцінено в майбутньому. Дякую нашому народу, суспільству, волонтерам. Я дякую кожному з вас за вашу витримку і терпіння. Ми досягли майже неможливого. Ми захищали нашу державу. Ми створили нову армію і поліцію. Ми забезпечили енергетичну незалежність України від Росії. Як відповідальні керівники нашої країни, ми вжили заходів суворої економії і зберегли значну кількість фінансів для розвитку держави. Ми позбулися номенклатурної нерівності. Ми врятували економіку від дефолту. Ми почали великомасштабні структурні зміни. Ми зробили все можливе, щоб зробити наш європейський вибір незворотнім. Незважаючи на війну і тимчасову втрату територій, ми створили умови для відновлення економіки”, – сказав Яценюк.
Також Яценюк впевнений, що не можна допустити дестабілізації виконавчої влади під час війни, і створення нового уряду має стати пріоритетом для керівництва країни.
Він нагадав, що парламентська фракція «БПП» висунула на посаду глави уряду нинішнього спікера Ради Володимира Гройсмана.
Розповів політик і про свої подальші завдання і плани.
“З сьогоднішнього дня бачу свої завдання ширше, ніж повноваження керівника уряду. Нове виборче законодавство. Конституційна реформа. Судова реформа. Коаліційний контроль за курсом нового уряду. Міжнародна підтримка України. Членство України в Європейському Союзі і НАТО. Це – частина моєї програми”, – підсумував він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас